Gemeente Goeree-Overflakkee

Coronatesten

 • De App Coronamelder

  Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom bestaat de app CoronaMelder. Deze is getest in een aantal regio’s en sinds 10 oktober te gebruiken in heel Nederland.

  CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Kijk voor meer informatie op www.coronamelder.nl.

 • Testlocatie corona in Middelharnis

  Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf maandag 8 juni een testlocatie geopend om mensen met klachten te testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Het gaat om een leegstaand bedrijfspand op het bedrijventerrein Oostplaat, aan de rand van Middelharnis (Zernikeweg 28).

  Lees verder
 • Zorgmedewerkers en leraren tijdelijk voorrang bij de coronatesten

  Zorgmedewerkers en leraren in het onderwijs krijgen tijdelijk voorrang bij de coronatesten. Het gaat om een maatregel omdat er te weinig labcapaciteit is. Zij worden zoveel mogelijk in de ochtend getest om ‘s avonds de testuitslag te krijgen. Zodra de laboratoriumcapaciteit weer voldoet aan de testvraag is het niet meer nodig om groepen met voorrang te testen.

  Lees verder
 • Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

  Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak bij een van de GGD teststraten. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken.

  Lees verder
 • Hoe maak ik een afspraak voor vaccinatie tegen corona?

  U maakt een afspraak voor de inenting tegen corona door te bellen met het landelijk belcentrum van de GGD.

  Het belcentrum is 7 dagen per week open: van 8.00 tot 20.00 uur. Het telefoonnummer vindt u in de uitnodiging voor de vaccinatie die u per post ontvangt. Het RIVM volgt hierbij de vaccinatiestrategie van de overheid.

  U kunt alleen een afspraak maken als u hiervoor een brief hebt ontvangen van het RIVM of uw zorgwerkgever.

  Lees verder
 • Klachten? Maak telefonisch of online een afspraak voor een coronatest

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. Zo blijven de testen beschikbaar voor iedereen die dat echt nodig heeft.

  Lees verder
 • Waar moet ik naar toe als ik een COVID-vrij verklaring wil hebben?

  De GGD en de gemeente krijgen regelmatig vragen over het afgeven van een COVID-19-vrij verklaring. Een COVID-19-vrij verklaring of non-COVID-19 verklaring is een schriftelijke verklaring waarin staat dat een persoon is getest op COVID-19 en dat de uitslag negatief is (dus geen coronavirus is aangetroffen). Sommige landen eisen zo’n verklaring voordat naar het land kan worden (terug)gereisd.

  Lees verder