Gemeente Goeree-Overflakkee

Columns burgemeester

 • Column burgemeester: 'Verwachting'

  (30-06-2020)

  Als kleine kinderen bijna jarig zijn is er vaak een heel duidelijk idee wat ze willen hebben. Dat is vaak handig, maar het is ook lastig als de grote wens niet haalbaar is. Je kind verheugt zich erop, de spanning bouwt zich op. En je weet dat als je niet bijstuurt de kans groot is dat de verjaardag een teleurstelling wordt i.p.v. een feestje. Dan probeer je als ouder het enthousiasme wat te temperen, de verwachtingen wat meer in de goede richting te sturen.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Perspectief"

  (03-06-2020)

  Coronavirus, coronacrisis, coronamaatregelen, corona-angst, coronapatiënt. De kranten staan nog steeds bol van alle termen die te maken hebben met de crisis waar we ons in bevinden. Corona blijft ons leven beheersen.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Ruimte'

  (13-05-2020)

  Ruimte nemen, ruimte geven én ruimte delen. Het zijn vaak de voorwaarden die genoemd worden voor een goed en effectief gesprek. Heb de durf om het gesprek aan te gaan, neem verantwoordelijkheid, toon oprechte interesse, luister aandachtig, neem de ander serieus en durf je kwetsbaar op te stellen. 

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Vrijheid'

  (29-04-2020)

  “Blijf thuis!” Dat heeft u ongetwijfeld de afgelopen weken vaak gehoord. We leven in een onwerkelijke werkelijkheid. Een noodverordening, strikte regels. We mogen niet meer overal gaan en staan waar we willen. Onze vrijheid is momenteel beperkt, voor het eerst sinds 1945.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Houd hoop!'

  (15-04-2020)

  Prachtig waren ze. Kleurrijk, vrolijk, symbolen van de lente en de liefde. De bloemen die ik afgelopen vrijdag mocht brengen bij zelfstandige wonende ouderen op ons eiland ademden verbondenheid en positiviteit. En zo voelde het ook.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Verbinding zoeken. Juist nu!'

  (01-04-2020)

  ‘Ruimte scheidt de lichamen, niet de geesten’. Die tekst van filosoof Desiderius Erasmus staat te lezen boven de metro-ingang op Rotterdam Centraal. De naamgever van de Rotterdamse universiteit heeft gelijk, ook in 2020.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Ontdekken'

  (16-06-2020)

  Wist u dat u in één van de grootste gemeenten van Nederland woont? Goeree-Overflakkee is qua oppervlakte zelfs de grootste gemeente van Zuid-Holland. En we staan met onze 422 km2 op nummer twaalf in de ‘ranglijst’ grootste gemeenten van Nederland. Goeree-Overflakkee heeft de ruimte.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Ons normaal'

  (19-05-2020)

  Werd alles maar weer normaal!” De afgelopen weken heb ik het meerdere mensen horen verzuchten. Normaal, terug bij het oude, bekend, vertrouwd. Aan de andere kant hoorde ik mensen ook zeggen dat we hier aan moeten wennen. De anderhalvemeter-samenleving is het ‘nieuwe normaal’.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Doorzettingsvermogen'

  (06-05-2020)

  Er breekt een nieuwe fase aan in de coronacrisis. We maken een start met het stapsgewijs versoepelen van maatregelen. Deze fase gaat meer dan ooit een beroep doen op ons doorzettingsvermogen. Het wordt misschien nog wel moeilijker dan de voorgaande fase, waarin we de maatregelen moesten verscherpen.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Veerkracht'

  (22-04-2020)

  De inwoners van Goeree-Overflakkee staan bekend om hun grote arbeidsethos en aanpakkersmentaliteit. Nuchter, praktisch en met zorg voor elkaar. In deze tijd van crisis is dat precies wat we nodig hebben.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Houd vol!'

  (08-04-2020)

  We zijn een gastvrij eiland’. Maar we kunnen nu even niet meer zo gastvrij zijn en vragen toeristen om weg te blijven. En dat voelt heel dubbel. Aan de ene kant wil ik niets liever dan onze vakantiegangers verwelkomen. Ze zijn goed voor ons eiland.

  Lees verder
 • Column burgemeester: 'Coronacrisis'

  (24-03-2020)

  Wat lang ver weg leek, is plots heel dichtbij gekomen. Het coronavirus houdt het dagelijks leven volkomen in zijn greep. Afgelopen week maakte ik samen met mijn man ’s avonds een wandeling door Sommelsdijk en Middelharnis.

  Lees verder