Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs vereist op veel plekken in ons land, waaronder horeca, theater en bioscopen, musea en festivals.

Met dit toegangsbewijs laat u zien dat u gevaccineerd of getest bent, of hersteld bent van corona. U krijgt een coronatoegangsbewijs met een 

 • vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin, laatste vaccinatie minimaal twee weken geleden.
 • herstelbewijs: bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. 
 • testbewijs: een negatieve testuitslag minder dan 24 uur oud.

Het toegangsbewijs is een QR-code. Die kunt u downloaden en laten zien in de speciale CoronaCheck-app op uw telefoon als daarom wordt gevraagd. Het is ook mogelijk om de QR-code op papier af te drukken. Uw persoonlijke toegangsbewijs is te vinden op de website CoronaCheck.nl. Hiervoor is wel DigiD nodig. Geen DigiD? Dan kunt u het papieren coronabewijs telefonisch aanvragen via 0800 – 1421. met behulp van uw BSN (BurgerServiceNummer) en postcode. Dit kan vijf dagen duren. 

Lukken alle eerdere opties niet? 

Heeft u hulp nodig om je toegangsbewijs op uw telefoon te installeren? Of weet u niet hoe u  het bewijs op papier kunt afdrukken? 
Ga dan naar de bibliotheek in Middelharnis. Daar zijn inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid en het Digitaalhuis. Als uiterste optie is daar ook een aanvraagformulier beschikbaar om een coronabewijs te krijgen. Dat duurt wel minimaal vijf werkdagen voor het coronabewijs binnen is. 

Meer informatie over telefonisch aanvragen van een coronatoegangsbewijs zonder DigiD

Om het coronabewijs telefonisch aan te vragen is het BSN en de postcode nodig van de gemeente waar u bent ingeschreven. De coronabewijzen worden alleen gestuurd naar een bij de overheid bekend adres om te voorkomen dat iemand anders uw coronabewijzen kan onderscheppen.
 
Aanvragen via de telefoon is een volledig geautomatiseerd proces en het is van belang onderstaande instructie exact te volgen om zo niet in de ‘digitale wachtrij’ te belanden. De digitale wachtrij kan bij drukte aanzienlijk oplopen. Dit nummer is 24/7 beschikbaar.  
  
Instructie telefonisch aanvragen:

 1. U belt 0800 – 1421. Dit is de CoronaCheck helpdesk.
 2. Kies direct optie 1 ‘Wilt u een papieren bewijs en heeft u geen DigiD, smartphone of printer, kies 1..’U wordt nu doorverbonden met de printhelpdesk. Houdt u BSN en postcode bij de hand zodat u uw bewijs makkelijk kunt aanvragen.
 3. Toets optie 1
 4. Toets uw BSN in
 5. Als uw BSN-nummer correct is, toets 1
 6. Toets uw viercijferige postcode in (van de gemeente waarin u bent ingeschreven)
 7. Als dat correct is, toets 1
 8. Het bewijs is aangevraagd en wordt opgestuurd (als de ingevoerde gegevens juist zijn).

Aanvullende informatie Coronabewijs