Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman stemde vandaag in de Beroepscampus in Sommelsdijk. Dat is een nieuwe stemlocatie, juist ook bedoeld om voor jongeren het stemmen makkelijker te maken.

“Maak gebruik van je recht om te stemmen!”, zo is de oproep van de burgemeester van Goeree-Overflakkee. “Dit is uw kans, dit is jouw kans. Het gaat om zaken die ons allemaal direct aangaan, zoals openbaar vervoer en voldoende schoon water.” 

In gemeente Goeree-Overflakkee zijn er in totaal 25 stemlocaties die vandaag - 15 maart 2023 - de deuren openen tussen 7.30 en 21.00 uur. Inwoners vanaf 18 jaar kunnen er hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten én voor de waterschappen. Voor Goeree-Overflakkee is dat voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland en voor waterschap Hollandse Delta. Twee verkiezingen tegelijkertijd, dus ook twee stempassen om samen met een identiteitsbewijs mee te nemen naar een stembureau. 

De Beroepscampus is niet alleen bedoeld voor stemgerechtigde jongeren die er naar school gaan. Iedere inwoner van Goeree-Overflakkee is welkom. “De Beroepscampus is een inspirerende stemlocatie. Hier worden onze vakmensen opgeleid. In de Beroepscampus wordt gewerkt aan onze toekomst en door te stemmen werk je ook aan onze toekomst.  Voor iedereen die nog nooit een stap in onze mooie nieuwe Beroepscampus heeft gezet: kom vooral hier stemmen! Maar elke inwoner is ook op een andere stemlocatie van harte welkom.”