Mevrouw Rozendaal-Hoepel vierde afgelopen zaterdag haar 100ste verjaardag.  Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman ging bij haar langs om haar persoonlijk met dit bijzondere jubileum te feliciteren.

Aartje Johanna Hoepel werd geboren op 20 mei 1923 in Piershil. Op 25 oktober 1945 trouwde ze met Lauwrens Rozendaal. Ze kregen samen 16 kinderen. Er zijn inmiddels 51 kleinkinderen, maar liefst 127 achterkleinkinderen en 4 achterachterkleinkinderen. Haar man overleed helaas in 2007.

Ze zorgde thuis voor de kinderen en deed het huishouden. Als coupeuse naaide ze alle kleding voor de kinderen zelf. Naast het naaien van kleding voor klanten ging mevrouw Rozendaal-Hoepel eens in de veertien dagen naar gezinnen om daar naai- en verstelwerk te doen. Daarna hadden zij en haar man onder meer een melkwinkel en later een gemengd agrarisch bedrijf. De kinderen hielpen veel in het bedrijf, maar kregen ook de kans om een eigen beroep te kiezen en te gaan studeren.

Mevrouw Rozendaal-Hoepel las veel en muziek en zang waren heel belangrijk. Dit bracht ze over op haar kinderen. Ze stimuleerde creativiteit en zelfstandigheid. Ze heeft een opgewekt karakter, is creatief en gaat praktisch met mogelijkheden om. Er is vertrouwen dat haar leven in de hand van God ligt. Dat ze 100 is, komt niet door eigen inzet, maar het is tijd die haar geschonken is. Ze vertrouwt erop dat het nodige altijd kwam en nog steeds komt.